KUTSU SUKU/VUOSIKOKOUKSEEN

 

Tervetuloa Anders Josef Europaeuksen jälkeläisten yhdistyksen suku/vuosikokoukseen
sunnuntaina 25.9.2022 klo 13-18!
Kokouspaikkana on ”Berghyddan”, Vanhankaupungintie 3, 00560 Helsinki
www.berghyddan.fi

 

Gammelstadens ungdomsförening (Vanhankaupungin nuorisoseura) rakennutti Berghyddanin kokoontumistilakseen vuonna 1910. Helsingin kaupungin syntysijoilla lähellä Vantaanjoen suuta sijaitsevan talon tunnelmallisten hirsiseinien suojissa on vietetty yli sadan vuoden aikana lukemattomia kulttuuri- ja musiikkitilaisuuksia sekä perhejuhlia.

 

Berghyddanin välittömässä läheisyydessä sijaitsi 1800-luvun alkupuolella Johan Lampan omistama kesätalo Lilla Paradiset, Pikku Paratiisi. Siellä vietettiin esi-isämme Anders Josef Europaeuksen ja hänen toisen vaimonsa Selma Augusta Lampan häät 185 vuotta sitten. Sukusanomien juhlanumerossa 100 (2011/1) Jorma Rytkönen kirjoittaa häistä seuraavasti:

Anders Josef Europaeus vihittiin Selma Augusta Lampan kanssa avioliittoon syyskuun 24. päivänä 1837. Morsian oli elokuun alussa täyttänyt 23 vuotta ja oli siten melkein täsmälleen saman ikäinen kuin edesmennyt Sofia Wilhelmina. Sulhanen täytti myöhemmin syksyllä 40 vuotta. Häät pidettiin perheen kesätalossa ”Pikku Paratiisissa” Helsingin Vanhassa kaupungissa. Niistä on säilynyt lyhyt kuvaus morsiamen edesmenneen isän Johan Lampan erään ystävän, Siuntion kirkkoherran C. H. Forsmanin kirjeessä pojalleen Wilhelmille: ”Olen tällä viikolla ollut Helsingissä, arvaappas – häissä. Kaikki velka on maksettava. Jalo-luonteinen Lampa oli aikoinaan iloinen vieras sekä Lovan (Wilhelmin sisar) että Sinun häissäsi. Mielestäni en voinut jäädä vainajan muistolle tästä velkaa. Siis lähdin matkaan klo 5 aamulla ... ja saavuin sopivaan aikaan perille. Calle (Wilhelmin nuorempi veli) ja nuori Konsuli Sundman olivat airueina ja kauhean paljon vieraita, varsinkin tyttöjä aivan määrättömästi. Häät vietettiin Vanhassa kaupungissa, missä puutarhakentällä oli sopiva tila sievälle ilotulitukselle, jonka morsiamen eno, kapteeni Cronholm oli järjestänyt ja joka yön pimeydessä näytti kauniilta. Sulhanen, Rovasti Europaeus näytti olevan kunnon mies ja tunsi itsensä onnelliseksi ’wie ein Bräutigam’.

 

Koko Berghyddan ja sitä ympäröivä kaunis puutarha ovat sukukokouksemme käytössä iltakuuteen saakka. Syyskesän luonto ja päivänvalo ovat samanlaiset kuin lähes päivälleen 185 vuotta aiemmin sunnuntaina 24.9.1837, Selma Augustan ja Anders Josefin hääjuhlassa. Häävieraan kirjeen mukaan juhlat kestivät yöhön saakka, ja morsiamen eno järjesti ilotulituksen! Meidän sukukokouksemme päättyy jo ennen auringonlaskua, joten ilotulitusta emme järjestä. Mutta muuta mukavaa ohjelmaa on tarjolla, ja puutarhassa voimme eläytyä esivanhempien juhlan tunnelmaan!

 

Sukukokouksen aluksi nautimme kaikessa rauhassa noutopöytälounaan Berghyddanin juhlasalissa. Kello 15 alkaen pidämme yhdistyksen sääntömääräisen vuosikokouksen, jonka jälkeen on esitelmän ja musiikin vuoro. Myös vapaaseen yhdessäoloon talossa ja sen puutarhassa on runsaasti aikaa! Noutopöydän kreikkalaisista herkuista ja Berghyddanin viihtyisyydestä vastaa sen legendaarinen isäntä Kimon Papadopoulos.

 

Toivottavasti mahdollisimman moni Anders Josef Europaeuksen jälkeläinen tulee mukaan sukukokoukseen ja esivanhempien hääpäivää juhlistamaan, nyt kun taas voimme tavata kasvokkain kahden koronavuoden jälkeen! *)

 

Sukukokouksen ohjelma

 

klo 13:00    Lounas, noutopöytä kreikkalaisittain:

·        Alkuruoat: Lämminsavukirjolohi, dolmadeksia, paahtopaistia ja aprikoosikastiketta, kreikkalainen salaatti, tomaatti -mozzarella salaatti, fetapasteja, leipää ja voita 

·        Pääruoka: Kananpojan rintafilee, sitruuna-yrttikastike, yrttiperunoita

o   Ruokajuomana vesi, lapsille mehu tai maito

·        Jälkiruoka: Kahvi / tee, tiramisu

 

klo 15:00    Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous

 

Vuosikokouksen jälkeen:

·        Lampan suvun historiaa sanoin ja kuvin, Antti Voipio

·        Musiikkia

·        Vapaata seurustelua ja yhdessäoloa Berghyddanissa ja sen puutarhassa

 

klo 18:00    Sukukokous päättyy 

 

Lounaan hinta

 

·        aikuiset 44 euroa

·        lapset 5-10 v puoleen hintaan (22 euroa), alle 5 vuotiaat ilmaiseksi

 

Osallistuminen ja ilmoittautuminen

 

Voit osallistua klo 13 alkaen koko sukukokoukseen (sisältäen lounaan), tai klo 15 alkaen yhdistyksen vuosikokoukseen ja sen jälkeiseen ohjelmaan (ilman lounasta).

 

A. Ilmoittautuminen koko sukukokoukseen

 

Ilmoittaudu viimeistään 25.8.2022 maksamalla lounas/lounaat ja lähettämällä sähköposti

1.     maksa lounas/lounaat yhdistyksen tilille:

o   IBAN: FI82 1350 3000 2023 31

o   BIC: NDEAFIHH

o   Määräpäivä: 25.8.2022

o   Viitenumero: 10003

2.     lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen vk2022@europaeus.info

o   ilmoita sähköpostiviestissä lounaalle osallistuvien henkilöiden nimet ja lasten osalta myös iät, sekä ruokarajoitteet.

 

B. Ilmoittautuminen yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja sen jälkeiseen ohjelmaan

 

Saavut klo 15:00 alkavaan vuosikokoukseen. Et osallistu lounaaseen, etkä näin ollen suorita maksua. Jotta tiedämme vuosikokouksen osallistujamäärän

o   lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen riitta.smeds@aalto.fi

o   ilmoita sähköpostiviestissä osallistujien nimet 

 

Saapuminen Berghyddanille

 

Berghyddan sijaitsee osoitteessa Vanhankaupungintie 3, 00560 Helsinki. Vanhankaupungintie on Hämeentien loppupään pieni poikkikatu. https://goo.gl/maps/cxJMBJq7zNxKo6j39

 

Berghyddan on hyvin saavutettavissa sekä omalla autolla että linja-autolla. Talon tontilla on pysäköintialue 16 autolle, ja lähistöllä Hämeentien varressa on myös runsaasti ilmaista pysäköintitilaa. HSL:n linja-autot 71 ja 55 ajavat Hämeentietä pitkin. Pois jäädään Annalantien pysäkillä. Pysäkiltä on muutaman minuutin kävelymatka Berghyddanille.

 

 

*) Kaiken varalta:
Siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että elo-syyskuussa nousisi uusi korona­virusaalto ja pääkaupunkiseudulle asetettaisiin kokoontumisrajoituksia, joutuisimme peruuttamaan Berghyddanin sukukokouksen ja pitämään vuosikokouksen etäkokouksena. Jos näin käy, ilmoitamme asiasta sähköpostein, yhdistyksen nettisivulla ja facebookissa, ja palautamme maksetut osallistumismaksut.